dimarts, 7 de juny del 2016

Lemon Pie (Pastís de llimona i merengue)



Pastel veraniego donde los haya! Només us faig encendre el forn per coure la massa, així que no us queixareu... La veritat és que només buscava una excusa per fer servir el meu bufador que em van portar els reis :D


Encenc tot el que puc amb ell, fins i tot les espelmes, no ho sabeu però tinc un passat una mica piròman...però d'això ja en parlaré amb el meu psicoterapeuta! Aquí només importa aquest meravellós pastís que podeu trobar en qualsevol pastisseria del món, i ara teniu el poder de preparar-lo a casa! Yeeeehaaaa!

PD: A l'apartat de notes teniu trucs pels més vagos que us vulgueu estalviar feina.


Lemon Pie

El primer que recomano fer és el lemon curd o crema de llimona, la podem deixar feta d'un dia per l'altre ja que la volem ben freda. Teniu la recepta al blog, a l'apartat de "bàsics", però per tenir suficient per al pastís (d'uns 30cm de diàmetre) haurem de triplicar les quantitats.


Massa sucrée:
*Extreta de La Cuinera

250gr farina
100gr sucre glass
1 ou
30gr ametlla mòlta
150gr mantega


Batem la mantega fins que estigui ben cremosa, afegim el sucre tamisat i seguim batent  fins incorporar. Afegim l'ou, batut, mesclem i tot just s'hagi incorporat afegim també l'ametlla. Quan estigui integrada hi posem tota la farina de cop i mesclem el mínim indispensable perquè s'incorpori. Si mescléssim més del compte es començaria a desenvolupar el gluten, i amb aquesta massa no ens interessa gens ni mica.

Posem la massa entre dos papers de forn (estarà bastant poc compacta) i l'estirem amb un corró fins que tingui la mida del nostre motlle. La deixem refredar a la nevera mínim 2 hores, jo la vaig deixar d'un dia per l'altre.


Preescalfem el forn a 200ºC. Posem la massa sobre el motlle, adaptant-la a tots els racons i vigilant que no quedi aire entre la massa i el motlle, la punxem amb una forquilla per tota la superfície per evitar que s'infli. La cobrim amb un paper de forn i una capa de llegums secs (en aquest cas llenties), que faran de pes. Fornegem 10  minuts, traiem la massa del forn i li traiem els llegums i el paper de forn; baixem la temperatura del forn a 170ºC i fornegem uns 25 minuts més o fins que estigui torradeta. Deixem refredar completament.




Un cop freda la massa, li afegim la crema de llimona i ho deixem a la nevera ben tapat perquè refredi. Mentrestant anem preparant el merengue.






Merengue italià:
3  clares d'ou
170gr sucre


En un cassó posem el sucre i tot just cobrim amb aigua, posem a foc mig-alt i deixem bullir fins que arribi a 220ºC, si no teniu termòmetre de sucre poseu fer servir aquest truc (com té la cuina la colega...). 




Quan el sucre estigui casi llest comencem a batre les clares fins que espumin i afegim el sucre líquid en forma de fil, sense deixar de batre en cap moment. Muntem el merengue fins que formi pics ferms, com en la fotografia.



Passem el merengue a una màniga amb el capçal que més us agradi. Per al disseny que jo he fet cal un capçal dels que es fan servir per fer pètals de rosa, d'un tamany no gaire petit.






Amb l'extrem més ample mirant cap avall anem fent zigzags fins omplir tota la superfície.


Amb un bufador (alias soplete) anem torrant tot el merengue, vigilant de no sucarrimar-lo! Una altra opció és posar-lo a gratinar al forn però també amb molt de compte i vigilant tota l'estona.




Ja el tenim llest per devorar!




NOTES
*Per a una recepta sense lactosa només cal substituir la mantega per mantega sense lactosa, mai margarina!
*Si no voleu fer la base vosaltres podeu comprar pasta brisa al supermercat, el resultat no serà ben bé el mateix però valdrà.
*Si també veieu molt complicat el merengue italià podeu fer un merengue normal, és a dir, anar afegint el sucre mentre batem les clares.
*La guardem a la nevera ben tapada, al portar tant d'ou jo la consumiria en 2-3 dies màxim






Per acabar ens tallem un(darrera l'altre) bon tros, perquè el tall quedi net cal netejar el ganivet cada vegada que anem a tallar.




Bon profit!

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada