divendres, 29 de gener del 2016

Gyozas 餃子 (empanadilles japoneses)


Per poc em passo el mes de gener sense penjar res...la depressió post Nadal o la cuesta de enero bloguera! De totes maneres aquí estic, amb unes gyozas que encanten a tothom qui les prova :)

Normalment m'invento una mica la recepta però ja que l'haig de publicar us he buscat una específica (amb víde0!) que no falla, a part la noia del vídeo és molt mona i té un munt de receptes asiàtiques i thais penjades. Si compreu la massa és ultra ràpid de preparar, si la voleu fer casolana és més laboriós però val la pena!

Som-hi!

Gyozas (empanadilles japoneses)
*Per unes 20-25 peces

Massa per gyoza comprada o casolana
400gr carn picada de porc
150gr col xinesa
50gr ceba tendra
2 dents d'all (ratllats)
1 culleradeta gingebre (ratllat)
1 c/s salsa soja
1tsp sal
1/2 tsp sucre
1/2 tsp maizena
Rajolí oli de sèsam (opcional)


En un bol mesclem tots els ingredients excepte la col i la ceba tendra, anem treballant amb les mans fins que quedi tot ben integrat i enganxifós. Afegim la col i la ceba tendra i integrem bé. Deixem reposar a la nevera ben filmat uns 20 minuts.

Posem una culleradeta de farcit al centre de la massa, mullem un dels extrems i la tanquem com bonament puguem, al vídeo es veu molt fàcil però jo he optat per tancar-les a modo "empanadilla de la abuela". Mentre les anem muntant tapem les que ja tinguem llestes amb un drap humit, perqupe no ressequin. Jo ho he cuinat amb la vaporera de bambú (posant les gyozas sobre fulles de col perquè no s'ho enganxin) uns 8 minuts i després marcant-les a la planxa amb una mica d'oli. Com que sé que no sou tan pros i no en teniu, al vídeo us explica com fer-ho amb una paella normal i corrent!

Per sucar-los preparem una salsa amb salsa de soja, un xorrete de vinagre d'arròs i unes gotes d'oli de sèsam. Listo!


いただきます (Bon profit)

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada