dimecres, 16 de desembre del 2015

Crema de carbassa amb llet de coco



Tinc passió per aquesta crema, ja no sé quantes vegades l'hauré preparat! És dolceta, molt suau i el toc de llet de coco m'encanta; però no pot igualar a una altra que tinc gravada a foc en el meu cervell. 

Era un hivern fred i la Júlia i jo estàvem a Torelló per un concert, sense conèixer el poble ens vam ficar a un restaurant anomenat Cal Pagès (ja apuntava maneres) i vam demanar un rissoto de pernil (boníssim) i una crema de carbassa per compartir. Aquesta crema suprema portava un trosset de cansalada de la bona i un altre de botifarró, tot ben fregidet...mmmmmmmmmmm!! Quan la vam provar se'ns van obrir els ulls i ens vem barallar per veure qui se l'acabava abans.

Doncs bé, aquesta és una versió diferent però també molt bona! Proveu-la!

Crema de carbassa amb llet de coco

1 Carbassa mitjana
1 Poma
1 Porro
1 Dent d'all
Caldo o aigua
Llet de coco
Espècies (curry, canyella, nou moscada...)
Pipes de carbassa

Pelem la carbassa amb un ganivet, intentant no endur-nos gaire carn, i la tallem a daus petits, fem el mateix amb la poma i reservem. Posem una cassola al foc amb un rajolí d'oli d'oliva. Tallem el porro i l'all i sofregim, quan el porro comenci a transparentar el retirem del foc i reservem en un bol. En la mateixa cassola tornem a posar oli i pugem el foc ben alt, anem afegint la carbassa a tandes perquè se'ns faci bé; el que volem és que caramel·litzi i així el sabor serà encara millor, fem el mateix amb la poma. Ho tornem a posar tot a la cassola (porro, all, carbassa i poma) i ho cobrim amb aigua o caldo, deixem fent xup xup fins que la carbassa estigui tendra. 
Triturem tot i afegim un raig de llet de coco (al gust), tornem a triturar i rectifiquem de sal i pebre, si volem afegim un punt de canyella o l'espècie que més us agradi, ja la tenim llesta! 
Al ser una crema més aviat dolça li va molt bé algun acompanyament salat, com fruits secs o fins i tot cansalada.  


Que aprofiti!

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada