diumenge, 29 de novembre del 2015

BÀSICS: Puré de carbassa




Quantes vegades heu llegit una recepta de rebosteria que conté puré de carbassa? I enlloc et diuen d'on l'has de treure!! En països com els Estats Units el venen en llauna a qualsevol supermercat, però aquí ens l'hem de fer a casa. Aquí us explico com aconseguir puré de carbassa per fer pastissos, madalenes i fins i tot galetes :)



Primer de tot hem de preescalfar el forn a uns 220-250º (a to trapo). Tallem la carbassa per la meitat, amb molt de compte perquè costa bastant i se'ns pot escapar el ganivet, i amb una cullera retirem les llavors i els filets. No llenceu les llavors que ja us explicaré com les aprofitem!


Preparem una safata amb paper de forn i col·loquem les meitats amb la pell cap amunt, quan el forn estigui calent hi introduïm la carbassa i vessem mig got d'aigua per sobre. El temps dependrà del tamany de la carbassa, però com a mínim 30-40 minuts caldran. La millor manera de saber si és a punt és clavar un ganivet, si la textura és com de mantega ja està llesta, si notem que encara està durilla esperem 10 minuts més. 
*Un truc per estalviar energia és que quan noteu que li falta poc apagueu el forn i aprofiteu la calor que queda!


Traiem la carbassa rostida del forn i li donem la volta perquè refredi abans. Quan ja no cremi anem traient la polpa amb una cullera (vigilant de no endur-nos la pell) i la posem al got de la minipimer. Anem triturant a tandes fins que ens quedi un puré.

OK, fins aquí direu...oh gràcies coure una carbassa i després triturar-la i ja tens puré, no se m'hauria acudit mai!! Doncs espereu perquè no s'acaba aquí!!

Preparem un bol amb un colador i un drap o tovalló de fil (que no tingui pelusilla) i anem posant el puré resultant en el tovalló, com a la foto. Això es fa perquè hi ha carbasses que tenen moooooooooolta aigua i depèn de la recepta ens podria venir malament tanta humitat addicional. Es pot deixar a la nevera escorrent d'un dia per l'altre però normalment en una hora o dues ja ha deixat anar la majoria d'aigua.



Ara sí que ja tenim el puré llest per utilitzar en la nostra recepta dolça!

Si us en sobra el guardeu en un tupper a la nevera o us prepareu una crema per sopar.

Bon diumenge!

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada