dijous, 22 d’octubre del 2015

Rotllos de nutella i avellanes #bakingbootcamp


Ja torna aquí el #bakingbootcamp de Joy the Baker i King Arthur Flour!! I aquí estic jo per unir-me el repte de preparar aquests rotllet i menjar-me'ls tots de cop!! Vale, la segona part no és part del repte...

Ja vaig preparar una altra d'aquestes receptes, els pastissets de poma, que són una de les entrades més vistes del blog. Així que espero que els prepareu, no li podeu dir que no a la Nutella i ho sabeu...i menys si està dins d'aquesta suau massa de pasta de full...mmmmm

Rotllos de nutella i avellanes
*Extreta de  Joy the Baker


280gr mantega, freda i tallada a daus
250gr farina
160ml aigua freda
un polsim de sal

En un bol ampli mesclem la farina amb la sal, afegim els daus de mantega i amb les mans anem mesclant i aixafant la mantega amb els dits (s'ha de fer ràpid perquè la mantega no es fongui) i fins tenir una mena de sorra desigual. Fem un forat al mig de la massa i aboquem tota l'aigua, mesclem fins que s'absorbeixi, serà una massa gens uniforme, no preocupar-se.

Enfarinem bé una superfície de treball neta i hi posem la nostra massa, formem un rectangle d'uns 4cm de gruix. Enfarinem el corró i estirem la massa fins que tingui una mida de 30x20cm aproximadament. Ara ve lo bo, l'hora de plegar i estirar unes 7 vegades la massa; per fer-ho dobleguem el terç inferior de la massa sobre el centre de la massa i el terç superior de la massa en la part superior del plec mitjà. (sembla complicadíssim però no! Mireu el tutorial) Girem la massa un quart de volta, i repetim. Recollim la massa i utilitzem la farina addicional sobre el taulell per evitar que la massa s'enganxi. Estirem amb el corró i repetim unes 6 o 7 vegades. Emboliquem la massa amb film transparent i la deixem reposar 1  hora a la nevera.

Preescalfem el forn a 175ºC i untem amb oli un motlle per cupcakes o qualsevol altre que ens faci la feina. Enfarinem una superfície i estirem la massa formant un rectangle (ehem...a mi no em va sortir un rectangle precisament, així que corramos un tupido velo...) de mig centímetre de gruix. 


Escalfem lleigerament una bona quantitat de nutella i l'escampem per tota la massa, trossegem xocolata negra i avellanes torrades i fem el mateix. *Quantitats al gust de cadascú



Enrotllem bé la massa...


La tallem en 12 parts iguals i les repartim en el motlle. Posem al forn uns 20 minuts fins que s'hagin daurat.



NOTES
*Si en algun moment noteu que la mantega de la massa es comença a fondre, poseu la massa 10 minuts a la nevera i seguiu amb el procediment.
*Si aquesta massa us fa por podeu comprar una làmina de pasta de full del súper o fer servir la dels Rotllos de canyella.


Podem acabar de rematar-los amb un glacejat simple: mesclem sucre glass amb molt poca aigua i ja el tenim!

Bon profit!

Laura :)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada