dissabte, 31 d’octubre del 2015

Cupcakes de carbassa (Especial Halloween)



Sí, m'he passat al Halloween... De fet mai he sigut molt de castanyada: no m'agraden els panellets, les castanyes ni els moniatos! A veure, que algú m'expliqui quina gràcia té menjar-te una patata rostida a cullerades...o una bola de massapà hiperensucrat...ho sento però no!
De fet ara que ho penso no és que m'hagi passat a Halloween sinó que sempre ho he estat una mica. Si amb la tendra edat de 6 anys em preguntaven quina era la meva pel·lícula preferida sens dubte contestava que Pesadilla antes de Navidad! Jack Skeleton era el meu ídol!!

Traumes infantils a part, us he preparat uns cupcakes per l'ocasió! A més estan fets de carbassa (estan de temporada) i us dons les instruccions per poder apunyalar-los, com ja he fet jo :) A vosaltres no us passa, que de veure tants cupcakes us fan com ràbia? I els voldríeu matar? 

...

No? Segur?? Bé, en aquest cas podeu pensar en alguna persona/animal/cosa que us provoqui el mateix sentiment...

Som-hi doncs!


Cupcakes de carbassa
*Extreta del curs Cupcakes para comer
*Per uns 16 cupcakes

300gr farina
200gr sucre morè
80gr oli d'oliva
3 ous L
200gr carbassa rostida*
130gr llet
1 sobre llevat químic (Royal)
un polsim de sal

Preescalfem el forn a 175ºC i preparem una safata de cupcakes amb els seus paperets. En un bol ampli batem els ous amb el sucre fins que s'hagin integrat i la mescla quedi espumosa. Afegim l'oli i l'incorporem totalment. 

Mesclem la farina, sal i llevat; tamisem la mescla i l'anem afegint poc a poc, fent moviments envolvents amb una espàtula. Per últim, triturem la llet amb la carbassa i ho afegim. Mesclem bé fins que quedi una massa llisa. Omplim les càpsules (1/2 o 1/3 de la seva capacitat) i hi posem una mica de sucre morè al capdamunt. Els introduïm al forn uns 15-20 minuts (depèn del forn) i punxem amb un escuradents per comprovar que estan cuits. Els traiem, deixem refredar 5 minuts en la safata i després els passem sobre una reixeta perquè refredin uniformement. Llestos!


Per decorar-los vaig fer servir el mateix buttercream que amb el Pastís de pastanaga. Vaig utilitzar una màniga pastissera amb un capçal Wilton 1M.



Ara anem a lo interessant...LA SANG!! Que no és res més que llet condensada amb colorant vermell i una mica de marró. No m'agrada utilitzar colorants però és la única manera d'aconseguir aquest color tan característic de la sang.



Per als "vidres" només cal fer caramel: en una paella, amb foc mig-alt, posem unes 6 cullerades de sucre i sense remenar esperem fins que en el centre es comença a posar daurat. A poc a poc s'anirà caramel·litzant, en aquest punt ja es pot remenar però si ho fem abans ens quedaran grumolls. És molt fàcil que es cremi així que aneu amb compte! Ha de ser de color daurat, no marró. Aboquem el caramel sobre un paper de forn i deixem refredar completament. Un cop fred li donem uns cops amb una cullera per trencar-lo i ja tenim els nostres vidres!





NOTES
*Per rostir la carbassa només cal que preescalfeu el forn a 225-250ºC, partiu la carbassa per la meitat, traieu les pipes i la introduiu al forn (amb la pell mirant cap amunt) en una safata, ruixem amb mig got d'aigua. El temps de cocció dependrà del tamany (minim 30-40 minuts), anem punxant amb un ganivet per comprovar i la traiem quan estigui ben tendra. Esperem fins que hagi refredat una mica i retirem la polpa amb una cullera, descartant la pell.
*Per una recepta sense lactosa només cal substituir la llet per qualsevol vegetal, igual que la mantega.
*Si en comptes de cupcakes voleu magdalenes només heu d'omplir una mica més les càpsules.



Vigileu no us talleu al mossegar-los! Que aprofiti i bona castanyada!

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada