dilluns, 8 de juny del 2015

Tiramisú italià


Mare meva quin glamur! Amb copa i tot vinc avui...i amb tot un postre! El tiramisúuuuuuuuuu <3

Normalment si vaig a un restaurant i sé que els postres són casolans el meu ordre d'elecció serà: 
1-Cheesecake
2-Tiramisú
3-Loquesea de xocolata
4-Maduixes amb nata

I és que quan proves un tiramisú casolà després qualsevol altre et sembla pura bazofia. A part és tan fàcil de fer que fa pena i tot, només necessiteu unes varetes elèctriques per poder muntar les clares i els rovells. L'última safata que vaig fer va durar poc menys de 48 hores, traieu les vostres conclusions...

Tiramisú italià
*Per a una safata de 30x15cm (aprox)



500gr mascarpone
170gr sucre morè
7 rovells d'ou
3 clares d'ou
200gr melindros o galetes savoiardi
1 o 2 tasses de cafè
Licor d'ametlla (Amaretto, Disaronno...)
Cacau pur en pols
1tsp extracte vainilla (opcional)

Comencem muntant les clares a punt de neu. Les posem en un bol i batem amb les varetes elèctriques a velocitat mitja al principi i a màxima a partir que comencin a espumar. La consistència ha de ser densa, que si girem el bol no caiguin; un indicatiu que estan ben muntades és que se'ns quedin dins de les varetes (última foto). Les reservem.


En un bol a part, posem els rovells i el sucre per blanquejar-les. Això vol dir que hem de batre a velocitat alta fins que tripliquin el seu volum. Tot seguit afegim el mascarpone i batem fins que quedi incorporat i sense cap grumoll.


Incorporem les clares a la mescla i amb una espàtula fem moviments envolvents per mesclar-ho tot. Ho hem de fer amb decisió però també amb delicadesa, per tal que les clares no baixin. Seguim mesclant fins que no quedi cap grumoll! Podem afegir extracte de vainilla si volem.


A continuació preparem la safata/gotets on presentarem el tiramisú i omplim la base amb melindros, jo he posat dues capes però podeu fer-ne només una. Anem afegint el cafè amb un xorret d'Amaretto per sobre els melindros fins que quedin completament empapats. També podem abocar tot el cafè a la safata, deixar absorbir i retirar el sobrant, o bé en un bol, remullar els melindros amb el cafè i després posar-los a la safata...com us dongui la gana vamos, però que no quedin secs!!


Aboquem la crema i, si cal, allisem amb una espàtula perquè quedi ben plana. Té una consistència bastant liquidilla però després d'unes hores a la nevera agafarà cos.


És millor fer-lo d'un dia per l'altre, així que en aquest punt el tapem amb paper film i el posem a la nevera. Just abans de consumir li escampem cacau pur en pols (sense sucre) per tota la superfície. Si ho féssim abans d'hora la crema absorbiria la xocolata en pols i quedaria com molla, no és un drama però allà vosaltres! Jo ho faig amb un colador petit per evitar grumolls (és que en el fons sóc una finolis...).


Volia ensenyar-vos dues presentacions, així que vaig procedir de la mateixa manera amb una copa de xampany de les antigues, però vaig fer bocinets els melindros perquè hi encaixessin millor. Podeu decorar amb unes fulles de menta, una maduixeta o el que us vingui de gust!


NOTES
*Per aprofitar les clares sobrants podeu congelar-les o bé preparar uns cupcakes de llimona i merengue o el pastís de roses!
*Podeu fer els melindros vosaltres, jo ho vaig probar i van quedar genials! La recepta la vaig treure d'aquí.
*Aquesta recepta és la tradicional i queda una mica líquida. Si voleu més consistència podeu posar a hidratar 2-3 fulles de gelatina en aigua freda, escalfar 2 cullerades d'aigua i dissoldre la gelatina, ho aboquem a la crema abans del muntatge i mesclem bé.



Acompanyat d'un xupito de Baileys de xocolata està estupendu!!

Buon appetito!!!

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada