dijous, 4 de juny del 2015

Llimonada casolana (amb menta!)


Mare meva quina calda! No recordava la sensació de deshidratació després de caminar més de 10 minuts pel carrer....infernal!

Però arribar a casa i trobar a la nevera una gerra de llimonada fresqueta i bona com la que us ensenyo avui....celestial! Amb llimona (està clar), llima i menta!!

A més us dono un truc perquè no se us quedi tot el sucre al fons i es talli, només cal fer un xarop a parts iguals d'aigua i sucre. És un recurs molt utilitzat en cocteleria i és rapidíssim de fer. Si us en sobra es pot guardar en un recipient hermètic a la nevera durant molt de temps!

Les quantitats que dono són orientatives, aneu provant la mescla conforme ho prepareu i corregiu de sucre o suc de llimona fins que la trobeu del vostre gust. Aquesta és bastant àcida perquè a mi m'encanta! Només aviso que de petita em menjava les llimones sense parpellejar...ara sóc una persona reformada i ja no faig aquestes coses...

Us preguntareu perquè és de color marró, no és més que el sucre morè que he utilitzat pel xarop...no us imagineu coses rares! Si feu servir sucre blanc us quedarà del color que toca :)


Llimonada casolana


150gr sucre
150gr aigua
5/6 llimones
2 llimes
500ml aigua freda
fulles de menta (opcional)


Abans que res cal fer el xarop: posem en un cassó l'aigua amb el sucre a foc alt, fins que el sucre s'hagi dissolt del tot. Ho reservem i deixem refredar.
Tallem per la meitat els cítrics i tallem de cada meitat una rodanxa fina per posar a la gerra. Exprimim les llimones i llimes, colem el suc si no voleu la polpa.


Preparem una gerra gran, posem les rodanxes de llimona al fons, abundant gel i aboquem el suc (a mi em van sortir uns 300ml). Seguidament aboquem el xarop, que ha d'estar completament fred.


Remenem amb una cullera perquè s'integrin totes les capes. 


Podem afegir unes fulles de menta, les trenquem una mica perquè deixin anar més gust. Omplim amb aigua freda fins que omplim la gerra del tot i tornem a remenar. Listo!!


NOTES
*La meva llimonada té un color marronós perquè he fet servir sucre morè, però si feu servir sucre blanc queda igual de bé i ben groga!
*Recomano anar provant la llimonada per trobar el punt àcid-dolç que més us agradi, amb les mesures que us he donat surt bastant àcida.
*Les fulles de menta s'oxiden amb relativa facilitat, així que si les deixeu d'un dia per l'altre es posaran negres.



(Si li tireu un xorrete de ron o el vostre alcohol preferit teniu un cocktail genial...pero jo no us he dit res!)

Espero haver-vos refrescat!

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada