Ja he fet un estofat de llenties, les he fet fregides i.....ja no tinc més repertori! Així doncs he hagut de recórrer a la inventiva. Buscant i buscant no m'inspirava gaire i llavors vaig recordar una recepta de Canal Cocina de falsos xurros amb xocolata, on la xocolata és una crema de botifarró i els xurros són de patata, voilà!
Com que el tema no està en copiar receptes sinó intentar donar el meu toc, faltava alguna cosa per acompanyar la crema....havia de ser alguna cosa que contrastés, i la poma és molt habitual en elaboracions que porten botifarró. I de sobte se'm van aparèixer, cual poltergeist, unes empanadilles de poma i formatge manxec. Ja ho tenia!
El resultat és boníssim! La crema de botifarró és bàsicament una crema de carbassó a la que se li afegeix un botifarró...més fàcil impossible. Amb les quantitats indicades surt bastanta crema, podeu dividir les quantitats entre 2 o bé (com he fet jo) aprofitar la que sobri com a salsa d'uns espaguetis...mmmmmmmmmmmm!!!
Animeu-vos que us encantarà!!
CREMA DE BOTIFARRÓ
*Extreta de Canal Cocina
1 ceba
1 carabassó
1 dent d'all
1 botifarró (morcilla)
1 fulla de llorer
Farigola
400-500ml caldo de verdures
Afegim el caldo de verdures tot just fins que ho cobreixi tot i deixem fer xup xup 6-8 minuts. Triturem la mescla i la colem si volem que ens quedi més fina, posem sal i pebre al gust. La reservem.
En una cassola amb oli sofregim la ceba i l'all amb el llorer i la farigola. Quan la ceba comenci a quedar transparent afegim el carabassó tallat a daus petits, el botifarró sense pell i esmicolat, i sofregim un minut.
Afegim el caldo de verdures tot just fins que ho cobreixi tot i deixem fer xup xup 6-8 minuts. Triturem la mescla i la colem si volem que ens quedi més fina, posem sal i pebre al gust. La reservem.
*Per unes 16 unitats
2 pomes golden
2 c/s sucre morè
Formatge manxec
Tallem làmines del formatge manxec i preparem la massa de les crestes (casolana o comprada). Sobre la massa posem una làmina de formatge i una cullerada de les pomes trossejades o triturades. Tanquem la cresta pressionant les vores amb els dits i si volem pressionem també amb la punta d'una forquilla per segellar-les completament.
Col·loquem les crestes en una safata de forn amb paper sulfuritzat, batem un ou o llet i les pintem. Les posem al forn a mitja altura uns 12-15min o fins que estiguin ben daurades. Les traiem del forn i deixem refredar 2 minuts abans de manipular-les.
Escalfem la crema de botifarró si s'ha refredat molt i la servim amb les crestes també calentetes o temperades. Et voilà!
Laura :)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada