dimarts, 12 de maig del 2015

Crestes de poma i formatge manxec amb crema de botifarró


Algú se'n recorda de la foto de les morcillas de Calanda que vaig penjar fa uns dies? O mai got quina pinta!! Ens les van regalar uns amics i tenint en compte que a casa som 2 persones.....emmmm.......en quin moment ens menjarem 15 botifarrons??


Ja he fet un estofat de llenties, les he fet fregides i.....ja no tinc més repertori! Així doncs he hagut de recórrer a la inventiva. Buscant i buscant no m'inspirava gaire i llavors vaig recordar una recepta de Canal Cocina de falsos xurros amb xocolata, on la xocolata és una crema de botifarró i els xurros són de patata, voilà! 
Com que el tema no està en copiar receptes sinó intentar donar el meu toc, faltava alguna cosa per acompanyar la crema....havia de ser alguna cosa que contrastés, i la poma és molt habitual en elaboracions que porten botifarró. I de sobte se'm van aparèixer, cual poltergeist, unes empanadilles de poma i formatge manxec. Ja ho tenia!

El resultat és boníssim! La crema de botifarró és bàsicament una crema de carbassó a la que se li afegeix un botifarró...més fàcil impossible. Amb les quantitats indicades surt bastanta crema, podeu dividir les quantitats entre 2 o bé (com he fet jo) aprofitar la que sobri com a salsa d'uns espaguetis...mmmmmmmmmmmm!!!

Animeu-vos que us encantarà!!


CREMA DE BOTIFARRÓ
*Extreta de Canal Cocina

1 ceba
1 carabassó
1 dent d'all
1 botifarró (morcilla)
1 fulla de llorer
Farigola
400-500ml caldo de verdures


En una cassola amb oli sofregim la ceba i l'all amb el llorer i la farigola. Quan la ceba comenci a quedar transparent afegim el carabassó tallat a daus petits, el botifarró sense pell i esmicolat, i sofregim un minut.

Afegim el caldo de verdures tot just fins que ho cobreixi tot i deixem fer xup xup 6-8 minuts. Triturem la mescla i la colem si volem que ens quedi més fina, posem sal i pebre al gust. La reservem.


CRESTES DE POMA i FORMATGE MANXEC
*Per unes 16 unitats


2 pomes golden
2 c/s sucre morè
Formatge manxec
Massa de crestes
1 ou o llet

Preescalfem el forn a 200ºC, o segons les indicacions del fabricant de la massa de crestes. En una paella amb una mica de mantega o oli saltegem les pomes tallades a daus i sense pell, podem afegir una mica de sucre si volem, però les pomes ja són dolces i es poden caramel·litzar amb el seu propi sucre.Passats uns 10 minuts ja estaran ben toves i caramel·litzades, les retirem del foc. Si ho preferiu es poden triturar i que quedi una mena de compota.

Tallem làmines del formatge manxec i preparem la massa de les crestes (casolana o comprada). Sobre la massa posem una làmina de formatge i una cullerada de les pomes trossejades o triturades. Tanquem la cresta pressionant les vores amb els dits i si volem pressionem també amb la punta d'una forquilla per segellar-les completament.


Col·loquem les crestes en una safata de forn amb paper sulfuritzat, batem un ou o llet i les pintem. Les posem al forn a mitja altura uns 12-15min o fins que estiguin ben daurades. Les traiem del forn i deixem refredar 2 minuts abans de manipular-les.


Escalfem la crema de botifarró si s'ha refredat molt i la servim amb les crestes també calentetes o temperades. Et voilà!



Laura :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada