dijous, 19 de març del 2015

DE PINGONEO Chen Ji: Qi Xin Mian Guan (Barcelona)

Secció nova al blog!! De pingoneo?? Que leñe es eso??? Jo ho tinc molt clar ja que a casa meva s'utilitza molt (mare extremenya) però sóc conscient que el seu significat no és tan obvi així que l'he buscat i he trobat les següents definicions:
"Andar de juerga", "Salir de casa para divertirse", "Pasar mucho tiempo fuera de casa, en la calle, los bares, etc., para divertirse" ......Molt anterior i molt millor que el puto conegut YOLO...

Si voleu, també us l'he conjugat perquè comenceu a fer servir aquesta palabreja:
Presente Indicativo
yo pingoneo
tú pingoneas
Ud./él/ella pingonea
nosotros, -as pingoneamos
vosotros, -as pingoneáis
Uds./ellos/ellas pingonean

Però prou de gramàtica!! Yo he venido a hablar de mi pingoneo! És a dir, d'allà on menjo/bec/gaudeixodelavida. Amb fotos, preus, opinions i tot el que pugui aportar; no em considero una crítica gastronòmica però espero ajudar-vos en la recerca de restaurants que valen la pena! Allá voy!


Per inaugurar la secció he triat un restaurant que vaig descobrir fa poc de mans d'un amic. Es tracta del restaurant xinès Chen JiQi Xin Mian Guan (segons si et fixes en el cartell de fora o en la vaixella i títol de la carta), prop de l'Estació del Nord a Barcelona. El primer que crida l'atenció és el local: molt cutre (com tot xino), tenen caixes de kleenex del Mercadona com a tovallons i la salsa de soja en ampolles de plàstic d'un litre...això ja indica el nivell de glamour, però no ens hem d'espantar! 

Sopa Jiao de 10 dumplings (3,5€)
De seguida te n'adones que la meitat de la gent que està menjant allà és, com a mínim, asiàtica (cosa que jo no havia presenciat abans) i que els plats són tamany XXL. La carta és molt àmplia amb els plats típics i d'altres com Doufu sabor hermoso, Medusa de mar (important puntualitzar l'origen....no soporto les de riu!) o Lengua de pato


Sopa Jiao-primer plà
 La sopa Jiao constava de, no més ni menys, que 10 dumplings de porc amb caldo i col. Boníssima amb un rajolí de salsa de soja i una culleradeta de salsa picant, oju perquè pica un colló i part de l'altre!

Salsa (extra)picant

Entranyes del dumpling...ufffff!!
 Amb els fideus res a destacar, cap sorpresa però cal agraïr que no fossin tan greixosos com els que se solen servir en aquests restaurants.

Fideus d'ou fregits amb verdures per una setmana (4)
Les gambes amb salsa picant estaven sorprenentment bones, em feia por demanar-les ja que corria el risc de trobar-me amb gambes congelades o com la sola d'una sabata....però no! Nyam nyam!
Gambes amb salsa ShaCha (6,5€)
Molta gent a Tripadvisor el califica com a un xinès autèntic; en té tota la pinta però com que jo mai he anat a la Xina em callo! 
A destacar el preu, està tiradíssim i la qualitat és bona, és el primer xinès que conec en el que els tallarines són fets a mà

Preu àpat: 17, 95 euros (9 euros per cap, incloent beguda). *Existeix menú migdia per 5,5 euros


"Botalla" de cervesa xinesa Tsingtao (1,95€) 
Restaurant Chen Ji (Qi Xi Mian Guan)
C/Ali Bei, 65 (Barcelona)

Metro: Arc de Triomf (L1)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada