dilluns, 16 de febrer del 2015

PAS A PAS: Layer cake




El que us porto avui no és pas una recepta sinó un pas a pas, perquè veiem com és de fàcil muntar un layer cake (pastís de pisos)! No em considero una experta ja que normalment mai aconsegueixo un acabat perfecte i llis, l'excusa que poso és que prefereixo un pastís "rústic" jajaja....Però sí que sé quins són els passos essencials perquè ens quedi ben maco, després cadascú que li posi la manya que bonament pugui... Ho podeu fer amb el pastís que més us agradi i ídem amb la crema, aquest és íntegrament de vainilla i whisky. No m'extendré més, així que manos a la obra!

Necessitem:

-Pà de pessic: en aquest cas n'he fet 3 de 16cm de diàmetre amb gust de vainilla i sprinkles.
-Almívar: S'utilitza per donar-li més suculència al pastís i que no es ressequi. Només cal posar en un cassó 100gr d'aigua i 100gr de sucre i escalfar-ho fins que el sucre es dissolgui; el deixem refredar i listo!
-Crema: La que més ens agradi, podem fer servir una per farcir i l'altre per cobrir el pastís i decorar. Cal tenir en compte que el farcit ha de tenir certa consistència per tal de suportar el pes del pa de pessic; per exemple, la nata muntada o la merenga són molt suaus i probablement ens baixin al muntar les pisos. També hi ha pans de pessic més o menys densos...cal jugar una mica amb aquests dos factors.
-Lira de pastisseria o ganivet de serra. La lira costa de mitjana us 4 euros, osigui que si feu bastants pastissos no és una gran despesa i realment és súper útil! Pots tallar tots els pisos del pastís a la mateixa mida exacta.
-Pinzell de silicona o si no en teniu cullereta.
-Paper de forn
-Espàtula petita
-Màniga pastissera (opcional)

Perquè el resultat sigui el millor possible és millor si fem el pa de pessic el dia abans. Això fa que la molla s'assenti i que no es trenqui quan el tallem. Quan tinguem el pas de pessic fet l'emboliquem amb paper film i el deixem a la nevera.


Amb la lira de pastisseria o ganivet tallem tots els pastissos amb el mateix gruix (ma o meno)


El que sobri no es llença! Ens ho guardem per esmorzar o ho congelem per un altre dia, aquí no se tira ná!!!


Ara és moment de pinzellar amb almívar tots els pastissets per banda i banda. No cal posar-ne molt, simplement una pinzellada ràpida per tota la superfície.


Preparem la crema pel farcit si encara no la tenim feta i triem el plat on presentarem el pastís. Tallem tires de paper vegetal de forn i ens deixem a mà els pans de pessic, la crema i l'espàtula.


Reservem el tros de pastís que ens hagi quedat més perfecte per posar al capdamunt de tot i col·loquem un dels altres sobre el plat. Li posem les tires de paper vegetal pel voltant fent que el pastís els trepitgi una mica, així no tacarem de crema el plat!


Apart de la crema podem posar algun tipus de mermelada, a mi em sobrava coulis de gerds i l'he aprofitat per posar-ni una mica.


I a sobre hi escampem la crema amb l'espàtula. Si voleu un resultat perfecte podeu pesar la quantitat de crema que poseu a cada pis, perquè sigui la mateixa. Jo he posat uns 200gr entre pis i pis i he deixat uns 200-300gr per cobrir.
Hem d'aplanar la crema amb l'espàtula perquè sinó quan posem el següent pis quedarà tort; no us preocupeu si la crema surt per fora, després ho solucionem!


Col·loquem el pis següent vigilant que coincideixi amb el de sota, no volem una torre pisa!


I repetim operació!



Posem l'últim pis amb el "cul" cap amunt...


I cobrim tot el pastís amb una capa FINA de crema. Aquesta capa serveix per aguantar les molles, així quan decorem no se'ns mesclaran les molles amb la crema. La refrigerem uns 30 minuts perquè s'endureixi.



Traiem el pastís de la nevera i ara sí, a saco!! Cobrim el pastís amb una bona capa de crema i sense por! 


Podem fer el pastís tot llis o bé podem crear línies amb l'espàtula o una cullereta.


També és molt útil posar algun tipus de decoració a la base ja que normalment aquesta part és la més problemàtica perquè quedi perfecte. Jo he fet boletes amb una màniga pastissera i una boquilla rodona petita.


Li volia donar un toc eroticofestiu i li he posat aquestes xuxes que portaven un segle al calaix.


Taxaaaaaaan!!


Tallo una porció? ÑAMMM!!!



Mireu que maco queda el tall! No és absolutament perfecte però da el pego :)



Espero que us animeu a fer-ne algun i que m'ensenyeu el resultat!

Bon apétit! :D

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada