divendres, 2 de gener del 2015

Crema de bròquil


 Aquesta recepta és la meva aportació a aquests dies de depuració abans que torni a arribar el tiberi del dia de Reis... ja no puc engullir més! 


Siusplau prou de sopars amb amics/familiars/amants/companys de feina.... Com torni a veure una espatlla de cabrit o carn rostida més em faré crudivegana!! Ahí lo dejo!

Com que sé que us sentireu igual que jo us deixo la recepta d'aquesta crema súper bona i lleugera :) De res!

RECEPTA
*Extreta de Sorted Food

1 ceba
2 dents d'all
1 bròquil mitjà
750ml caldo de verdures*
250ml llet*
400gr fesols cuits*
ratlladura d'una llimona
Oli d'oliva
Sal i pebre


En una olla posem una mica d'oli (el meu és picant) i sofregim la ceba picada uns 3 minuts, de mentrestant posem el caldo vegetal a escalfar en un cassó a part.


Afegim l'all i sofregim un minut més.


Tallem el bròquil a trossos no gaire grans i afegim a l'olla, remenem i afegim el caldo calent; deixem bullir a foc suau uns 10 minuts.



Passat aquest temps afegim la llet i els fesols.


Deixem bullir 5 minuts més.


Per acabar afegim la ratlladura de llimona i triturem tot amb la minipimer. Un cop fet puré corregim de sal i pebre.

NOTES
*Si no teniu caldo podeu posar una pastilla d'avecrem en 750ml d'aigua, no pasa ná!
*Jo he utilitzat llet de civada en comptes de la normal, sabíeu que ajuda a dormir? També podem afegir un parell de cullerades de flocs de civada amb els fesols.
*Es poden utilitzar fesols o qualsevol altre llegum, amb cigrons també queda molt bona! Poden ser dels que venen al pot ja bullits o bé dels secs però havent remullat tota la nit.
*Com a toc final se li pot posar una cullerada de nata/iogurt grec/formatge fresc i unes ametlles picades.


Bon profit i feliç any nou!!

Laura.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada