dijous, 20 de novembre del 2014

Donuts farcits [cheesecake de mantega de cacauet + glacejat xocolata]


Us pensaveu que us deixaria amb una recepta de donuts bàsics?..... sense xocolata ni ná?.....vais listos!!
És més, crec que en ve una altra de camí! Tinc una ment molt perversa, ho sé.

Quan vaig veure aquests donuts a Half Baked Harvest de seguida em va venir una persona al cap. La major amant de la mantega de cacauet que he conegut en ma vida i que probablement coneixeré... ja li vaig preparar un Pastís de maduixa i mantega de cacauet però ella mai en té prou! És capaç de menjar-se la mantega de cacauet a cullerada limpia, aquesta massa immunda i salada enganxant-se per les dents i el paladar.....buagh! Doncs resulta que això és la seva idea de felicitat, i amb els donuts d'avui vull contribuir-hi. A més, li he fet el café americano amb xocolata que tant li agrada! (Sóc adorable).

*Aviso que amb aquesta recepta d'inicia el període d'entrenament per les festes de Nadal. Hi ha moltes persones que comencen a fer dieta i anar al gimnàs, no entenen res!!! Si ens passem un mes a base d'amanida i tall a la planxa quan arribin les festes tindrem un estómac tan petit que no ens hi cabrà ni un galet!! L'hem d'anar entrenant i adaptant a una mida considerable, i així poder engullir al màxim!! Canelons, cabrit, marisc, polvorones....Espero que us uniu al repte! Som-hi!!

RECEPTA
*Adaptada de Half Baked Harvest
*Per a uns 6-8 donuts

Crema:
115gr formatge cremós
40ml nata (35% greix)
25gr sucre morè
1tsp extracte de vainilla
Mantega de cacauet (al gust)

Glacejat:
75gr xocolata negra
2 c/s nata líquida (35% greix)
10gr sucre morè

Preparem primer el glacejat, posem la xocolata i el sucre al bany maria perquè es vagin fonent poc a poc. Quan s'hagi desfet afegim la nata líquida i mesclem fins que s'integri; si ens ha quedat molt espessa podem afegir una mica d'aigua. Deixem templar.

Per la crema només cal posar tots els ingredients en un bol i batre amb unes varetes elèctriques a velocitat mitjana durant uns 5 minuts, fins que quedi tot ben integrat en una crema suau. La mantega de cacauet l'he anat afegint a tandes i tastant la crema, n'he posat dues cullerades soperes aprox.
Posem la crema en una màniga pastissera amb una boquilla especial per farcir (o una xeringa de rebosteria com aquesta o aquesta altra), punxem els donuts per un costat i els farcim fins que desbordi la crema pel forat!!

Ara que el glacejat no està tan calent banyem la meitat dels donuts i deixem solidifiqui una mica. Ja tenim llestos els nostres gurri-donuts! A disfrutar!


NOTES
*Per la crema podem substituir el sucre morè per sucre glass per no notar-lo al mastegar. Tot i això és millor consumir el mínim de sucres refinats possible.
*He fet servir meitat de formatge cremós tipo Philadelphia i l'altra meitat de mascarpone. Podeu utilitzar el que més us agradi però vigileu perquè, segons la marca, els que són tipus Philadelphia poden ser una mica salats!
*He acabat decorant amb sucre glass, simplement per estètica; però NO CAL fotre-li més sucre al tema! Ja són prou contundents...
*Per a una versió sense lactosa substituim el formatge crema i la nata per opcions sense lactosa i/o vegetals; jo normalment els trobo a l'Esclat.
*Si no disposem de la boquilla o qualsevol estri especial per farcir podeu fer servir un ganivet o un tallador de cors de poma per fer el forat i omplir amb una màniga pastissera (o en el seu defecte bossa de congelar, amb un forat a una cantonada)



Que aprofiti!!

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada