Lo prometido es deuda... segona recepta de cupcakes.... d'OREOOOOOOOO!!!
No hi ha persona que els hagi provat i no se li hagin posat els ulls en blanc... (jo inclosa)
Només cal pensar que si les OREO de per si ja estan boníssimes, imagina't una crema suau amb aquest gust!! I esque tant la crema com la magdalena porten OREO triturada!! És per perdre el sentit...
Confesso que potser he afegit més OREO de la que posava a la recepta original.... i no m'arrepenteixo jajaja
Bé, no m'estenc més i us deixo la recepta que tantes vegades m'han demanat i tantes vegades m'he oblidat de donar-la!
Que aprofiti!
RECEPTA
*Extreta de La Cocina de Morilands
16 cupcakes
Temps de preparació: 1,5h
Massa:
115gr mantega sense sal (a temperatura ambient)
200gr sucre morè
2 ous M
200gr farina
1 1/2 tsp llevat químic (Royal)
150ml llet (a temperatura ambient)
10 galetes OREO
1 tsp exctracte de vainilla
Comencem preparant la safata per cupcakes ambels paperets i preescalfem el forn a 180º (calor a dalt i a baix sense ventilador). Triturem les OREO amb un robot de cuina i les reservem.
Batem la mantega i el sucre amb unes varetes elèctriques fins que la mescla quedi esponjosa i seguidament afegim els ous, integrant-los bé. Barregem el llevat amb la farina i ho tamisem; afegim la meitat a la mescla de la mantega i batem a velocitat baixa.
Agreguem la llet i l'extracte de vainilla, seguim batent i acabem d'afegir la farina. Un cop està tot ben integrat hi aboquem les OREO triturades i mesclem amb una espàtula.
Omplim els motlles fins a un màxim de 2/3 de la seva capacitat i introduïm la safata al forn uns 15-20 minuts. Quan els punxem amb un escuradents i surti net ja els podem treure! Deixem refredar 5 min i seguidament traiem els cupcakes i els deixem refredar per complet sobre una reixeta, pintem amb almívar (*veure recepta Cupcakes de vainilla).
Buttercream:
120gr mantega (a temperatura ambient)
300gr sucre glass tamisat
125gr formatge cremós (fred)
1 c/s llet
10-15 galetes OREO
*Mini galetes OREO per decorar
Mentre es van refredant els cupcakes anem preparant la crema, que per mi és la millor part!
Triturem les galetes, com abans, i les reservem. Batem la mantega amb les varetes elèctriques durant un minut perquè quedi esponjosa, a continuació anem afegint poc a poc el sucre glass tamisat. Quan s'hagi integrat afegim el formatge cremós fred i batem a velocitat baixa dins que també s'integri, si queda molt espessa podem afegir una o dues cullerades de llet. Afegim les galetes triturades i mesclem amb una espàtula. Llesta!
Omplim una màniga pastissera amb la boquilla que més ens agradi i decorem; jo he utilitzat una rodona, molt senzilleta i he decorat amb miniOREO. Fàcil i resultón!
NOTES
*És molt important que tots els ingredients estiguin a temperatura ambient (excepte el formatge cremós)
*He fet servir galetes OREO de marca blanca (LIDL) excepte les mini per decorar. Ningú que els ha provat (10-12 persones) se n'ha adonat, i no ho sabran mai a no ser que estiguin llegint aquesta nota! (risa maligna)
*Vigilar de no coure en excés els cupcakes, tan bon punt surti l'escuradents net els traiem del forn
*L'almívar és opcional però és molt aconsellable fer-lo i el tenim llest en 5 minuts. Podem fer més quantitat i guardar-lo fins a una setmana a la nevera
*Si no tenim mànigues pastisseres es pot substituir per una bossa de congelats o fins i tot fer-ho amb una espàtula
*Les càpsules per cupcakes que he utilitzat són del Mercadona de la marca P&H.
De totes maneres m'he sentit en la obligació de comprovar-ho empíricament...
Fins aviat!
Laura.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada