divendres, 9 de maig del 2014

Cupcakes d'OREO



Lo prometido es deuda... segona recepta de cupcakes.... d'OREOOOOOOOO!!!

No hi ha persona que els hagi provat i no se li hagin posat els ulls en blanc... (jo inclosa)

Només cal pensar que si les OREO de per si ja estan boníssimes, imagina't una crema suau amb aquest gust!! I esque tant la crema com la magdalena porten OREO triturada!! És per perdre el sentit...

Confesso que potser he afegit més OREO de la que posava a la recepta original.... i no m'arrepenteixo jajaja

Bé, no m'estenc més i us deixo la recepta que tantes vegades m'han demanat i tantes vegades m'he oblidat de donar-la!

Que aprofiti!




RECEPTA
*Extreta de La Cocina de Morilands

16 cupcakes
Temps de preparació: 1,5h

Massa:

115gr mantega sense sal (a temperatura ambient)
200gr sucre morè
2 ous M
200gr farina
1  1/2 tsp llevat químic (Royal)
150ml llet (a temperatura ambient)
10 galetes OREO
1 tsp exctracte de vainilla


Comencem preparant la safata per cupcakes ambels paperets i preescalfem el forn a 180º (calor a dalt i a baix sense ventilador). Triturem les OREO amb un robot de cuina i les reservem.

Batem la mantega i el sucre amb unes varetes elèctriques fins que la mescla quedi esponjosa i seguidament afegim els ous, integrant-los bé. Barregem el llevat amb la farina i ho tamisem; afegim la meitat a la mescla de la mantega i batem a velocitat baixa.

Agreguem la llet i l'extracte de vainilla, seguim batent i acabem d'afegir la farina. Un cop està tot ben integrat hi aboquem les OREO triturades i mesclem amb una espàtula.

Omplim els motlles fins a un màxim de 2/3 de la seva capacitat i introduïm la safata al forn uns 15-20 minuts. Quan els punxem amb un escuradents i surti net ja els podem treure!  Deixem refredar 5 min i seguidament traiem els cupcakes i els deixem refredar per complet sobre una reixeta, pintem amb almívar (*veure recepta Cupcakes de vainilla).






 Buttercream:

120gr mantega (a temperatura ambient)
300gr sucre glass tamisat
125gr formatge cremós (fred)
1 c/s llet
10-15 galetes OREO
*Mini galetes OREO per decorar

Mentre es van refredant els cupcakes anem preparant la crema, que per mi és la millor part!

Triturem les galetes, com abans, i les reservem. Batem la mantega amb les varetes elèctriques durant un minut perquè quedi esponjosa, a continuació anem afegint poc a poc el sucre glass tamisat. Quan s'hagi integrat afegim el formatge cremós fred i batem a velocitat baixa dins que també s'integri, si queda molt espessa podem afegir una o dues cullerades de llet. Afegim les galetes triturades i mesclem amb una espàtula. Llesta!

Omplim una màniga pastissera amb la boquilla que més ens agradi i decorem; jo he utilitzat una rodona, molt senzilleta i he decorat amb miniOREO. Fàcil i resultón!




NOTES
*És molt important que tots els ingredients estiguin a temperatura ambient (excepte el formatge cremós)
*He fet servir galetes OREO de marca blanca (LIDL) excepte les mini per decorar. Ningú que els ha provat (10-12 persones) se n'ha adonat, i no ho sabran mai a no ser que estiguin llegint aquesta nota! (risa maligna)
*Vigilar de no coure en excés els cupcakes, tan bon punt surti l'escuradents net els traiem del forn
*L'almívar és opcional però és molt aconsellable fer-lo i el tenim llest en 5 minuts. Podem fer més quantitat i guardar-lo fins a una setmana a la nevera
*Si no tenim mànigues pastisseres es pot substituir per una bossa de congelats o fins i tot fer-ho amb una espàtula
*Les càpsules per cupcakes que he utilitzat són del Mercadona de la marca P&H.



I no cal que us digui que no hi ha res que quedi millor amb les OREO que un bon got de llet! 

De totes maneres m'he sentit en la obligació de comprovar-ho empíricament...

Fins aviat! 

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada