El món es divideix de moltes maneres, i una d' elles és entre amants i detractors de la xocolata blanca. Sobra dir que jo estic en el primer grup...
A vegades pot ser una mica empalagosa però amb aquesta recepta queda molt suau i amb un punt de llimona que li contraresta tanta dolçor.
A més....és taaaaaaaaan fàcil i amb uns ingredients taaaan quotidians (excepte la saba d'auró, que és opcional) que m'ofendré si no les feu... Però si no us faig ni encendre el forn!
I mireu que mones queden...les pots arrebossar amb qualsevol cosa que et passi pel cap!
Pues ala, al lío!!
A vegades pot ser una mica empalagosa però amb aquesta recepta queda molt suau i amb un punt de llimona que li contraresta tanta dolçor.
A més....és taaaaaaaaan fàcil i amb uns ingredients taaaan quotidians (excepte la saba d'auró, que és opcional) que m'ofendré si no les feu... Però si no us faig ni encendre el forn!
I mireu que mones queden...les pots arrebossar amb qualsevol cosa que et passi pel cap!
Pues ala, al lío!!
RECEPTA
*Extreta
de how sweet it is
18-20
trufes
Temps de preparació: 30min
+1-2 hores refredament
Temps de preparació: 30min
+1-2 hores refredament
280gr
xocolata blanca de qualitat
2
c/s mantega sense sal
6
c/s de nata per muntar
1
cullerada saba d'auró (opcional)
ratlladura d'una llimona
sucre
glass o confetti per decorar
Primer
de tot desfem al bany maria la xocolata i la mantega. Mentrestant
anem ratllant la pell de la llimona (només la part groga que la
part blanca amargueja!) i la guardem. Quan la xocolata estigui
totalment desfeta l'apartem del foc.
En
un cassó aboquem la nata amb la saba i
escalfem a foc mitjà. Quan comencin a sortir bombolletes per les
vores ho aboquem sobre la xocolata i remenem amb unes varetes
(s'accepta també una forquilla) fins que la mescla sigui homogènia.
Afegim la ratlladura de llimona i tornem a mesclar bé. Tapem el bol
amb paper filmi el deixem a la nevera entre 1 i 2 hores.
Passat aquest temps traiem el bol de la nevera i amb les mans (amb dues
culleretes si et fa repelusín)
anem formant pilotetes de la mida d'una nou aproximadament. Passem cada
piloteta per sucre glass o qualsevol decoració que et passi pel cap!
Mossega-les
i gaudeix!
*NOTES
·1 c/s=1 cullerada sopera
·Si
encara no saps què és el bany maria...
1-Estàs molt perdut... però
si és de lo més bàsic homeeee!!!
2-Jo t'ho explico :)
Bany
maria: Omplim la meitat
d'un cassó amb aigua i ho posem a foc baix. Dins aquest cassó hi
posem un bol (a prova de temperatura) amb el que volem desfer-hi dins
i anem remenant. També hi ha la opció de posar el bol al microones
en intèrvals de 30 segons i a potència mínima però a mi no
m'agrada ja que és molt fàcil que se't cremi.
·Es
pot substituir la saba d'auró per la mateixa quantitat de sucre
glass o directament no posar-n'hi, només serveix per donar-li
dolçor.
·Per
conservar-les, fer-ho en un recipient hermètic i a la nevera.
Treure-les uns minuts abans de degustar.
Jo me les menjo com si fossin pipes!!!
Bon profit!
Laura
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada