divendres, 4 d’abril del 2014

Trufes de xocolata blanca i llimona


El món es divideix de moltes maneres, i una d' elles és entre amants i detractors de la xocolata blanca. Sobra dir que jo estic en el primer grup...
A vegades pot ser una mica empalagosa però amb aquesta recepta queda molt suau i amb un punt de llimona que li contraresta tanta dolçor.

A més....és taaaaaaaaan fàcil i amb uns ingredients taaaan quotidians (excepte la saba d'auró, que és opcional) que m'ofendré si no les feu... Però si no us faig ni encendre el forn!
I mireu que mones queden...les pots arrebossar amb qualsevol cosa que et passi pel cap!

Pues ala, al lío!!


RECEPTA
*Extreta de how sweet it is

18-20 trufes
Temps de preparació: 30min 
+1-2 hores refredament

280gr xocolata blanca de qualitat
2 c/s mantega sense sal
6 c/s de nata per muntar
1 cullerada saba d'auró (opcional)
ratlladura d'una llimona
sucre glass o confetti per decorar

Primer de tot desfem al bany maria la xocolata i la mantega. Mentrestant anem ratllant la pell de la llimona (només la part groga que la part blanca amargueja!) i la guardem. Quan la xocolata estigui totalment desfeta l'apartem del foc.

En un cassó aboquem la nata amb la saba i escalfem a foc mitjà. Quan comencin a sortir bombolletes per les vores ho aboquem sobre la xocolata i remenem amb unes varetes (s'accepta també una forquilla) fins que la mescla sigui homogènia. Afegim la ratlladura de llimona i tornem a mesclar bé. Tapem el bol amb paper filmi el deixem a la nevera entre 1 i 2 hores.


Passat aquest temps traiem el bol de la nevera i amb les mans (amb dues culleretes si et fa repelusín) anem formant pilotetes de la mida d'una nou aproximadament. Passem cada piloteta per sucre glass o qualsevol decoració que et passi pel cap!

Mossega-les i gaudeix!



*NOTES
·1 c/s=1 cullerada sopera
·Si encara no saps què és el bany maria...
1-Estàs molt perdut... però si és de lo més bàsic homeeee!!!
2-Jo t'ho explico :)
Bany maria: Omplim la meitat d'un cassó amb aigua i ho posem a foc baix. Dins aquest cassó hi posem un bol (a prova de temperatura) amb el que volem desfer-hi dins i anem remenant. També hi ha la opció de posar el bol al microones en intèrvals de 30 segons i a potència mínima però a mi no m'agrada ja que és molt fàcil que se't cremi.
·Es pot substituir la saba d'auró per la mateixa quantitat de sucre glass o directament no posar-n'hi, només serveix per donar-li dolçor.
·Per conservar-les, fer-ho en un recipient hermètic i a la nevera. Treure-les uns minuts abans de degustar.



Jo me les menjo com si fossin pipes!!!

Bon profit!

Laura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada