diumenge, 27 d’abril del 2014

Cupcakes de Vainilla


Què és un blog sense una recepta de cupcakes? 

I què és un Sant Jordi sense roses?

La única solució era fer aquests cupcakes, tenia les excuses perfectes! 

Són els pastissets de moda, lo més in i lo més kuki que et puguis tirar a la cara. Però també hi han moltes receptes corrent per internet que no m'acaben de convèncer. Intentaré anar compartint aquelles que trobi que valen la pena i que no són una magdalena sosa amb una crema hiperensucrada a sobre... Però cal anar pas a pas, aquesta és la recepta bàsica i més coneguda d'aquest tipus de dolç; l'he extret d'una web americana per tal que fos el més autèntica possible. El que té de bo és que se li poden fer mil i una modificacions com afegir fruits secs a la massa, una mica de fruita a la crema, etc.



No patiu que vindran més receptes de cupcakes espectaculars i amb les que tindreu èxtit assegurat. Si us decidiu a fer-los us recomano que us compreu un motlle, alguna boquilla per la decoració i moníssimes càpsules!


RECEPTA
*Extreta de Joy of Baking

12 cupcakes
Temps de preparació: 1,5h


Massa:

113gr mantega sense sal (a temperatura ambient)
130gr sucre
3 ous L
1 tsp extracte de vainilla
195gr farina
1 i 1/2 tsp llevat químic (royal)
1/4 tsp sal
60ml llet

Almívar:

50ml d'aigua
50gr sucre
1 tsp extracte de vainilla


Comencem preparant el motlle per cupcakes, podem col·locar-hi els paperets o bé untar el motlle amb una mica d'oli. Preescalfem el forn a 175ºC.

En un bol gran batem la mantega i el sucre fins que quedi una mescla ben tova, afegim els ous (un a un) amb la vainilla i seguim batent fins integrar-los. En un bol apart mesclem la farina amb el llevat i la sal. Afegim la mescla de la farina en 3 tandes, alternant-les amb la llet i acabant sempre amb la farina. 

Omplim els motlles entre 1/2 i 2/3 de la seva capacitat i ho posem al forn entre 15-20 minuts. Anem punxant amb un escuradents i quan surti net ja els podem treure. Deixem refredar 5 min i seguidament traiem els cupcakes i els deixem refredar sobre una reixeta.

Mentre els cupcakes estan al forn podem preparar un almívar, que ens ajudarà a que no perdin humitat i que aguantin més temps. Només cal posar a foc mig un cassó amb tots els ingredients i retirar-lo quan s'hagi dissolt el sucre, no s'ha de remenar en cap moment. Deixem refredar la mescla en un bol. Quan els cupcakes surtin del forn els banyem amb l'almívar; amb un pinzell de cuina o amb una cullera.




Buttercream:

230gr sucre glass (tamisat)
113gr mantega sense sal (a temperatura ambient)
1 tsp extracte de vainilla
2 c/s llet
Colorant (si s'escau)


Mentre es refreden els cupcakes anem preparant la crema. En un bol batem la mantega a velocitat mitjana-alta fins que quedi tova i suau i hi afegim la vainilla. Baixem la velocitat de la batedora i anem afegint el sucre poc a poc. Per últim les dues cullerades de llet i batem uns 4 minuts més fins que quedi una textura sedosa. Si vols posar colorant fes-ho al final de tot i gradualment fins assolir la intensitat que volem, amb una mica molt petita ja n'hi ha prou! Per decorar els cupcakes ho fem amb una màniga pastissera i una boquilla d'estrella (Wilton 1B)




NOTES
*És molt important que tots els ingredients estiguin a temperatura ambient
*Vigilar de no coure en excés els cupcakes, tan bon punt surti l'escuradents net els traiem del forn
*L'almívar és opcional però és molt aconsellable fer-lo i el tenim llest en 5 minuts. Podem fer més quantitat i guardar-lo fins a una setmana a la nevera
*Si no tenim mànigues pastisseres es pot substituir per una bossa de congelats o fins i tot fer-ho amb una espàtula
*Recomano utilitzar colorant en gel, dóna molt bons resultats
*Les càpsules per cupcakes que he utilitzat són del Mercadona de la marca P&H. Vigileu perquè ara en venen a tot arreu i la majoria s'empapen de greix
*Per fer les roses de fondant podeu trobar molts tutorials a youtube com aquest de l'arxiconeguda Alma Obregón del blog Objetivo: Cupcake Perfecto








Perfecta per fer un diumenge a la tarda com avui ;)

Bon profit!

Laura












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada