dimecres, 12 de febrer del 2014

CHOCOLATE CHIP COOKIES



En el moment què vaig decidir-me per fi a començar un bloc (sí, en català blog és bloc jaja) em van sorgir infinites preguntes:

-A qui m'haig de dirigir? A tu, a vostè, a vosaltres?
-M'haig de presentar?
-Això ho acabarà llegint algú a part de ma mare?
-Es riurà la gent de mi?
..........................................................i un llarg etcètera

Però sóc bastant impulsiva i no em menjo gaire el cap; així que començaré a parlar d'aquestes meravelloses cookies que són les protagonistes. I punt. Així, a pelo. 

Aquestes galetes ho tenen tot: són fàcils, relativament ràpides de fer i el resultat és espectacular!!

Ja he perdut el compte de quantes vegades les he fet... esque són èxit assegurat. Crec que moltes de les meves amistats les dec a aquestes galetes, és trist però és la veritat... I és precisament per això que volia que fossin les convidades d'honor en la inauguració d'aquest bloc . Es mereixen això i més, no us deixeu enganyar per aquest aspecte rústic i bast que tenen, és part del seu encant :)

Ja callo i us deixo amb la recepta!

De veritat, feu-la.....són genials....


RECEPTA

*Tots els ingredients han d'estar a temperatura ambient

20-22 galetes
Temps preparació: 45-60 min 


120gr mantega sense sal
1 ou L
60gr sucre blanc
60gr sucre morè
180gr farina
1/2 tsp bicarbonat (o llevat químic)
1/4 tsp sal
1 tsp extracte de vainilla
150 gr xocolata negra 70% trossejada 
Un grapat d'avellanes lleugerament picades
Confetti de sucre al gust (opcional)



Primer preescalfem el forn a 180ºC, preparem una safata amb una làmina de paper de forn i reservem.


Posem en un bol ampli la mantega amb els sucres i ho anem aixafant amb la forquilla fins que quedi tot ben integrat. A continuació hi afegim l'ou, la vainilla, la sal i el bicarbonat i seguim integrant fins que la mescla quedi homogènia. Fins aquest punt es pot utilitzar una batedora de varetes en comptes de la forquilla.


Anem incorporant la farina (si pot ser tamisada, tot i que per aquesta recepta no és essencial) poc a poc fins que no quedi cap grumoll i finalment hi aboquem la tauleta de xocolata que haurem trossejat amb un ganivet (guardem un grapadet per més endavant), les avellanes i el confetti; mesclem bé amb una espàtula o forquilla.

Un cop tenim el forn calent distribuïm la massa ajudant-nos amb dues culleres o amb una cullera de servir gelat. No cal que les aixafem ja que un cop al forn ho fan soles, per això hem de deixar espai entre les boles de massa o acabarem amb una galeta gegant (que ara que penso no sona tan malament...). Per acabar, col·loquem 2 o 3 trossets de xocolata al capdamunt de cada bola de massa i una mica de confetti de sucre i ja ho tenim tot llest per anar al forn!




Les deixem coure uns 10-12 minuts, segons cada forn, amb calor a dalt i a baix sense ventilador. Quan comencin a enrossir per les vores és que ja estan llestes i les podem treure. Les deixem refredar sobre la safata i passats 5 minuts les passem a una reixeta perquè es refredin uniformement...i llestes! 

El millor moment per devorar-les és quan encara estan una mica calentes....amb la xocolata desfeta....mare mevaaaaaa!! És mirar la foto d'aquí baix i començar a salivar!!!





NOTES


·És molt important que la mantega estigui a temperatura ambient (consistència pomada) o no s'integrarà amb el sucre, s'hauria de treure de la nevera mínim 1 hora abans de començar la recepta
·Les tsp són teaspoons, que vol dir cullereta de cafè, és una mesura establerta i 1 tsp equival a un volum de 5ml. És molt pràctic tenir un kit de culleretes medidores com aquest
·La xocolata pot ser o bé una rajola trossejada amb el ganivet o bé xips de xocolata comprades; i les avellanes es poden substituir per qualsevol altre fruit sec
·Per conservar-les la millor opció és una caixa llauna (com la vermella de la foto) o qualsevol recipient hermètic com un tupper. En aquestes condicions poden durar fins una setmana, tot i que dubto que trigueu tant a menjar-vos-les...
·Si no tens pressa pots deixar reposar la massa crua durant tota la nit a la nevera, tapada amb paper film. Jo ho he provat i realment estan molt més bones, però no tothom té la força de voluntat com per esperar-se al dia següent quan ja ho tens tot gairebé enllestit 





Una últim suggeriment: acompanyar-les d'un got de llet sencera freda

Fins aviat!

Laura.






6 comentaris:

  1. M'encanta tota l'explicació de la recepta i de l'introducció prèvia!!! Jajj tan genial com les galetes!! (Donc fe de que són impressionants!!) :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mery! Per ser la primera en comentar tens una coseta a casa meva esperant-te ;) (sense lactosa)

      Elimina
  2. Luluuu!! Ja m'has donat algo a fer aquesta tarda... a veure si em surten tant be com a tu... no saps com trobo a faltar els teus pastissets!!! Molts ànims i m'encanta la idea del bloc, espero poder aprendre molt! un petonet bonica :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies xurriii!! Segur que et surten genial i més estant a la seva pàtria :) envia'm una foto quan les tinguis!! besitooos

      Elimina
  3. M'encanta que les galetes hagin estat les inauguradores del bloc!
    En acabar examens serà el primer que faré :)

    pd: amb la sequència de fotos sucant la galeta a la llet, m'has matat, simplement genial!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. jajajjaja sabia que t'agradaria ;) vull veure el resultat ehh!

      Elimina